Hastane Afet Planı Gereğince Saha Tatbikatı Yapıldı.
22 Ekim 2019

Hastanemizde Hastane Afet Planı gereğince Saha Tatbikatı yapıldı. Olası bir yangın durumunda hastane binasının nasıl tahliye edileceği ve yaralıların nasıl kurtarılacağı senaryosu üzerine kurulan tatbikat başarıyla gerçekleştirildi.

Senaryo gereği Hastane Ameliyathane ve Yoğun bakım ünitesinde çıkan yangın sonrasında yoğun ateş ve dumana, hastane yangın söndürme ekibi müdahale etmiş ancak yangın söndürülememiştir. Bunun üzerine Gölhisar Belediyesi İtfaiyesinden ve Burdur UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) den yardım istenmiştir. Senaryo gereği Hastane çatı katında ve Yoğun bakım ünitesinde hastalar ve çalışanlar mahsur kalmış olup Gölhisar Belediyesi itfaiyesince çatıda mahsur kalanlar itfaiye merdiveniyle tahliye edilmiş, UMKE ekibi tarafından yoğun bakım ünitesinde mahsur Kalanlar başarılı bir şekilde tahliye edilmiştir.

Gölhisar itfaiyesinin yangını başarılı bir şekilde  söndürmüş ve soğutma çalışmaları yapmıştır.Tatbikatta sonra tüm hastane çalışanlarına, stajyer öğrencilere ve hasta-hasta yakınlarına yangın söndürme konulu eğitim verilmiştir.

• Yangin Tatbikati (12).jpeg
  • Yangin Tatbikati (14).jpeg